CHARLOTTA ÖSTLUND

Oooooooh!
Galleria Huudon 20-vuotisjuhlanäyttely
10.–31.12.2022

Näyttely on auki joulunaikaan seuraavasti: ti-to 20.-22.12. klo 12-17, ja välipäivinä 27.-31.12. klo 12-17.

Galleria Huuto aloitti näyttelytoimintansa Helsingin Viiskulmassa vuonna 2002.
Lukuisten taide- ja vaiherikkaiden vuosien jälkeen galleria Huuto sijaitsee tällä hetkellä Kampissa Kalevankatu 43 sisäpihalla.
Yhteisöllisyyttä, taiteellista kokeilunhalua ja monimuotoisuutta toteuttaessa 25 nuoren taiteilijan aloittamasta projektista on vähitellen kasvanut Suomen suurin taiteilijavetoinen galleria.
Nykyisellään taiteilijajäseniä on 140. Vuosittain Galleria Huudossa järjestetään yli 50 näyttelyä, millä laskien Galleria Huuto on näyttelyvolyymiltään Helsingin kuvataidekentän suurin toimija.

20-vuotista matkaansa juhlistaakseen Galleria Huuto kokoaa runsaan ja herkullisen kattauksen jäsentaiteilijoidensa taiteellisesta työstä. Galleria Huudon vaaliman näyttelypolitiikan mukaan myös juhlanäyttely Oooooooh! on yllättävä ja poikkeuksellisen monipuolinen. Edustettuina on taiteen tekeminen pienestä suureen.

Näyttelyn ajaksi Huuto tuplaa näyttelypinta-alansa, kun teokset levittäytyvät gallerian vakituisten tilojen lisäksi talon kolmanteen kerrokseen, mistä on näyttelyä varten vuokrattu jo olemassa olevan gallerian verran lisätiloja.

Tapahtumaa tukevat: Helsingin kaupunki, Oskar Öflundin säätiö ja Taike
Avajaisia sponsoroivat: Olvi, Smilco´s, The Gutsy Captain Company ja Olutposti
Kiitos kaikille tukijoillemme!

 


                                      Kuva: Arttu Kokkonen

ART ODYSSEY 2021

Näyttely johdattelee science fictionin maailmaan

Taidemuseo Gösta 6.11.2021—17.4.2022

Art Odyssey 2021 on science fictionista innoituksensa saanut näyttelykokonaisuus. Se esittelee kahdeksan nykytaiteilijan teoksia, joissa voi nähdä vaikutteita sekä kirjallisuudesta, että elokuvista. Teosvalinnoissa on keskitytty videoihin, veistoksiin ja muihin tilallisiin taideteoksiin.

Avausnäkymä näyttelytilaan saavuttaessa on kuin elokuvan alkukohtaus. Jotain on tapahtunut, vain tapahtuman seuraukset ovat jäljellä ja päätelmien tekeminen jää katsojalle. Näyttelyn esillepanossa hyödynnetään taidemuseo Göstan suuren näyttelysalin giganttisia mittasuhteita niin, että näyttely ottaa haltuunsa koko salin lattiasta kattoon saakka.

Taiteilijat ovat Lauri Astala, Petri Eskelinen, Roland Persson, Joseph Popper, Tiina Raitanen, Kimmo Schroderus, Magnus Wallin ja Charlotta Östlund. Näyttelyn ovat kuratoineet Petri Eskelinen ja Kimmo Schroderus.

Lisätietoja:
Serlachius museot
NäyttelytrailerEARTH, WIND, FIRE, WATER – NORDIC CONTEMPORARY CRAFTS
44th edition of Tendenser
Gustavsbergs Konsthall, Sweden
6 February – 9 May 2021
Curated by Randi Grov Berger

https://www.facebook.com/gustavsbergskonsthall/
https://www.varmdo.se/gustavsbergskonsthall/konsthallenstart/nyheterkonsthallen/arkivkonsthallen/nordisktkonsthantverkutforskarvartidsstoramiljofragor.5.51850899177222e9f76a6962.html

In collaboration with the Nordic Network of Crafts Associations.
Supported by Nordic Culture Fund and Nordic Culture Point
.

picture: Eyes as Big as Plates # Karin (Norge 2019) © Karoline Hjorth & Riitta Ikonen
ONWARD&UPWARD - Art in the Garden of Life
Droog Gallery, Amesterdam, NL
2 October 2020 - 

https://www.onwardandupward.nl/

https://www.droog.com/Suomi