CHARLOTTA ÖSTLUND

Oooooooh! 
Galleria Huutos 20-årsjubileumsutställning
10.–31.12.2022

Utställningen är öppen runt juletiden och nyåret på följande sätt:
tis-tor 20-22.12, samt 27-31.12 normalt kl. 12-17.

Galleria Huuto inledde sin utställningsverksamhet 2002 i Femkanten i Helsingfors. Efter många konstfyllda år och olika skeden finns galleriet nu på en innergård i Kampen, på Kalevagatan 43.
Projektet föddes ur gemenskap, konstnärlig experimentlusta och mångformighet. Det som i tiderna drogs igång av 25 unga konstnärer har så småningom blivit Finlands största konstnärsdrivna galleri med sammanlagt 140 medlemmar. I galleriet ordnas årligen 50 utställningar, vilket innebär att Galleria Huuto till volymen är den största aktören på Helsingfors konstfält.

För att fira sin 20-åriga resa samlar Galleria Huuto ett rikligt och läckert utbud på verk av medlemskonstnärerna. Jubileumsutställningen Oooooooh! är överraskande och exceptionellt mångsidig, vilket är helt i linje med den utställningspolitik som Galleria Huuto värnar om. Konstnärliga alster från stort till smått är representerade.
Under utställningen fördubblar Huuto sin galleriyta. Förutom de ordinarie utrymmena har galleriet tagit flera rum på husets tredje våning i bruk.

Utställningen stöds av Helsingfors stad, Oskar Öflunds Stiftelse och Centret för konstfrämjande.
Vernissagen sponsras av Olvi, Smilco´s, The Gutsy Captain Company och Olutposti.
Tack för alla stödare!

                                            Foto: Arttu Kokkonen

ART ODYSSEY 2021

Utställningen för oss till science fiction-världen

Konstmuseet Gösta 6.11.2021—17.4.2022


Art Odyssey 2021 är en utställningshelhet som fått sin inspiration från science fiction. Utställningen presenterar åtta verk av nutidkonstnärer i vilka man kan se intryck både från litteratur och från filmer. I valen av verken har man koncentrerat sig på videor, skulpturer och andra rumsliga konstverk.

När man anländer till utställningsutrymmet är öppningsvyn som begynnelseepisoden i en film. Någonting har hänt, endast resultatet av händelserna syns och det överlåts till betraktaren att dra slutsatser. I utställningsuppsättningen har man använt sig av konstmuseet Göstas stora utställningssals gigantiska proportioner så att utställningen tar i besittning hela salen från golv till tak.

Konstnärerna är Lauri Astala, Petri Eskelinen, Roland Persson, Joseph Popper, Tiina Raitanen, Kimmo Schroderus, Magnus Wallin och Charlotta Östlund. Utställningen har kuraterats av Petri Eskelinen och Kimmo Schroderus.

Mer information:
Serlachius museer
UställningstrailerEARTH, WIND, FIRE, WATER

Nordiskt konsthantverk utforskar vår tids stora miljöfrågor

Gustavsbergs Konsthall, 6 februari – 9 maj
Kurator: Randi Grov Berger

Utställningens 12 konsthantverkare från Norge, Sverige; Sápmi, Finland och Danmark utforskar och belyser genom sina konstnärskap, verktyg och djupa materialkunskap, de stora miljöfrågorna som vi står inför.

Earth, Wind, Fire, Water är den 44e upplagan av utställningsserien Tendenser och visades 2020 på Galleri F15 i Moss i Norge. När den nu visas på Gustavsbergs Konsthall är det med ett urval av verken från Galleri F15 och även vidareutvecklade och delvis helt nya verk. Utställningen har producerats i samarbete med Nordic Network of Crafts Associations, och med stöd av Nordisk Kulturfond och Nordisk kulturkontakt

https://www.varmdo.se/gustavsbergskonsthall/konsthallenstart/nyheterkonsthallen/arkivkonsthallen/nordisktkonsthantverkutforskarvartidsstoramiljofragor.5.51850899177222e9f76a6962.html

https://www.facebook.com/gustavsbergskonsthall/

bild: Eyes as Big as Plates # Karin (Norge 2019) © Karoline Hjorth & Riitta IkonenONWARD&UPWARD - Art in the Garden of Life
Droog Gallery, Amesterdam, NL
2 October 2020 - 

https://www.onwardandupward.nl/
https://www.droog.com/
Svenska