CHARLOTTA ÖSTLUND

Strobo

tall-delar, lav, kolfiber
(2022)

Oooooooh! 
Galleria Huutos 20-årsjubileumsutställning

Galleria Huuto inledde sin utställningsverksamhet 2002 i Femkanten i Helsingfors. Efter många konstfyllda år och olika skeden finns galleriet nu på en innergård i Kampen, på Kalevagatan 43.
Projektet föddes ur gemenskap, konstnärlig experimentlusta och mångformighet. Det som i tiderna drogs igång av 25 unga konstnärer har så småningom blivit Finlands största konstnärsdrivna galleri med sammanlagt 140 medlemmar. I galleriet ordnas årligen 50 utställningar, vilket innebär att Galleria Huuto till volymen är den största aktören på Helsingfors konstfält.

För att fira sin 20-åriga resa samlar Galleria Huuto ett rikligt och läckert utbud på verk av medlemskonstnärerna. Jubileumsutställningen Oooooooh! är överraskande och exceptionellt mångsidig, vilket är helt i linje med den utställningspolitik som Galleria Huuto värnar om. Konstnärliga alster från stort till smått är representerade.
Under utställningen fördubblar Huuto sin galleriyta. Förutom de ordinarie utrymmena har galleriet tagit flera rum på husets tredje våning i bruk.

Utställningen stöds av Helsingfors stad, Oskar Öflunds Stiftelse och Centret för konstfrämjande.

Svenska